fredag 22 februari 2013

Svensk barnträff nr 1 - reflektioner



Svensk barnträff nr 1 - onsdag den 20 februari


Hej!

Det var ju väldans trevligt att träffas i onsdags!! Jättebra för barnen, men även för oss vuxna (vilket minne man har vad gäller barnvisor....).  Grymt bra för barnens svenska, det är viktigt att de får se att någon annan än mamma/pappa pratar svenska. De är knappast dumma och inser snabbt om ett språk verkar vara ”värt” att kunna eller inte. Vi får väldigt lite besök från Sverige så för oss är det verkligen guld värt!!

Lite improviserat på denna första träff kanske men det kommer nog att vara lite ”spänt” de första gångerna innan barnen lär känna varandra och innan de lär känna lekledaren Cajsa och Cajsa lär känna dem.

Är dock övertygad om att detta är en mycket bra aktivitet! Vi föräldrar kommer säkert också att lära oss nya lekar och sånger som vi kan köra hemma sedan!

Nästa träff "Lek & lär i Sevilla": Tisdag 26 februari kl 18.





Priser 


Vad gäller priset för ”Lek och lär i Sevilla”:

Som det ser ut nu så måste det bli 40 € per barn och månad. Familjer med två barn får rabatt för barn nummer två: 20 €. Det blir alltså 60 € per månad för familjer med två barn under 6 år.

En del av problemet är att jag måste betala lokalen under 12 månader och vi kommer ju inte att köra detta varje månad, antar att det blir ett sommaruppehåll. Om det kommer något fler barn så får nog en del av de pengarna gå till att betala lekledaren lite mer, plus till att köpa in lite material då och då kanske. Marginalerna är väldigt tajta.

Hör av er om ni har kommentarer om detta!

Christer Heljestrand
christer [at] catranslations.com 

***


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar