tisdag 26 april 2011

Svensk påskfest - resumé

Hej alla!

Här kommer en kort resumé av den svenska påskfest som vi ordnade på långfredagen.

Vädret till trots, regn nästan hela veckan, så var det många som var bortresta, antingen i Sverige eller på någon strand, men till slut blev vi ändå 15 personer på påskbuffén. IKEA hade ju varit vänliga att sponsra med mat och jag passar på att tacka än en gång för detta!!



http://www.ikea.com/es/es/preindex.html

Ett stort tack även till Tomas och Gorka på "El Bar Bero de Sevilla" där festen hölls!

http://whatssparkling.com/2011/03/23/camitz-sparkling-vodka-in-seville/

***

Vi hade pyntat med påskris, påskägg och diverse andra påskattiraljer. Vi hade även kokat ägg och både stora och små målade ägg med stor glädje! Tomas har en stor CD-samling med svensk musik så det var fullt ös hela kvällen med bland annat Carola (Fångad av en stormvind), Arja Saijonmaa (Vem är du, vem är jag), Lotta Engberg (Fyra bugg och en Coca Cola), med flera. Riktiga svenska klassiker som ni ser!

På påskbordet fanns bland annat senapssill, sill i gräddfil, matjesill med gräddfilssås, prinskorv, köttbullar, knäckebröd och annat smått och gott. Till efterrätt blev det Daimtårta och nybakta kanelbullar med mandelmassa. De sistnämda (bakade av min fru Eva) blev en gigantisk succé och det gick åt runt 40 bullar! Och då hade vi ändå ätit mat innan...

En mycket trevlig kväll och startskottet för en tradition. Lägger upp lite foton nedan!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar