fredag 27 januari 2012

IKEA Food - usel kvalitet och pinsamt för Sverige...

Svensk mat på IKEA?

Som ni vet håller IKEA på att gå över helt till sitt egna varumärke IKEA Food. Nu finns det inte längre Leksandsknäcke, Abbas sill, Kalles kaviar, Daim, etc i matbutiken på IKEA.

Kvaliteten på de nya produkterna från IKEA Food är hemsk. De flesta produkter smakar ingenting, andra smakar bara illa. IKEA Foods senapssill är ett riktigt kräkmedel och vad ska man säga om den nya daimtårtan? Det är verkligen höjden av småländsk snikenhet, tjänade de inte nog med pengar på möbler och andra redskap och produkter?

Tanken med matprodukterna har väl varit att marknadsföra varumärket Sverige i utlandet och det har varit bra för oss utlandssvenskar eftersom vi lättare kunnat få tag i "äkta" svenska produkter. Men nu är det inte längre lika kul att gå och snoka i matbutiken. Och att bjuda vänner och bekanta på svensk mat från IKEA är numera otänkbart, vilken bild av Sverige ger detta? Att vi äter skräp?

Omläggning har skapat ett mindre uppror bland utlandssvenskarna och det finns bland annat flera grupper på Facebook som protesterar mot IKEA:s beslut. Och nu finns det kanske lite hopp om att de lyssnar. Se länkar till artiklar nedan.

Ingvar: Låt inte barnen få bestämma för mycket, du vet bäst själv!!

IKEA: BRA PÅ MÖBLER MEN USLA PÅ MAT! SKOMAKARE, BLIV VID DIN LÄST!

Länkar

http://www.svd.se/mat-och-vin/matuppror-mot-ikea_6583578.svd

http://www.sydkusten.es/engine.php?articleId=15518§ionId=242

http://www.dagenshandel.se/dh/dagensh.nsf/0/AE19B42401502A37C125792C0029D6BE

http://www.svd.se/naringsliv/ikea-backar-om-leverantorer_6791231.svd


***

***

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar